BOGUIDEN

Välkommen till Boguiden.

 

Klicka på länken nedan så kommer du in i utbildningsprogrammet.

 

Boguiden

Boguiden

Det finns idag ett stort behov av en verksamhet som kan ge information, råd och vägledning om bostadsmarknad, bostadssökande och regelverk på hyresmarknaden. Inte minst med tanke på att Malmös befolkningsökning i ganska hög utsträckning utgörs av unga och personer som är relativt nyanlända till Sverige. Boguiden riktar sig främst till Malmöbor som vill lära sig mer om boende och vad som gäller på hyres- och bostadsmarknaden.

 

Boguiden är digital och utformad som en boenderesa, där användaren får lära sig alltifrån hur man söker bostad och vad man ska tänka på vid kontraktsskrivning, till hur man ska sopsortera och vad som gäller när hyresgästen flyttar ut. Det finns även kortare filmer till exempel om hur man luftar elementet, avhjälper stopp i handfatet och byter säkringar.


Boguiden kommer att finnas tillgänglig på Malmö stads hemsida. Vi kommer också informera om utbildningen till olika arbetsgrupper som dagligen kommer i kontakt med Malmöborna till exempel personal som arbetar i hemtjänsten, på mötesplatser eller med tillsynen i socialtjänstens lägenheter.

 

Boguiden är en kommungemensam bostadsrådgivning där Malmö stad samarbetar med MKB, HSB, Stena Fastigheter, Rosengård Fastigheter och Trianon

Vi har allt från 1:or till 6:or i områdena Limhamn, Slottsstaden, City, Slussen, Oxie, Hermodsdal och Lindängen. Våra lediga lägenheter förmedlas av Boplats Syd.

 

VI BYGGER NYTT

Vid Oxie station har vi nu färdigställt 100 utav totalt 220 planerade lägenheter företrädesvis av mindre storlek och inflyttning var i april 2018. Övriga lägenheter har inflyttning i början av 2020

 

Rosengård är ett spännande område med framtiden för sig. En ny markplansöversikt görs för att frigöra mer yta för bostäder genom förtätning. Trianon är med i processen.

 

En förtätning av Vårsången är klar med 156 nya lägenheter. Vår målsättning är att bygga minst 500 nya bostäder i Malmö inom en femårsperiod.

Lager 51
Lager 50
varsangen-6-1
Lager 48

HITTA LEDIGA LOKALER I HELA MALMÖ

Fastighets AB Trianon Besöksadress: Stenhuggaregatan 2 Postadress: Västra Kanalgatan 5, 211 41 Malmö – 040-611 34 00 – [email protected]