Trianon är med och lanserar Boguiden!

Det finns idag ett stort behov av en verksamhet som kan ge information, råd och vägledning om bostadsmarknad, bostadssökande och regelverk på hyresmarknaden. Inte minst med tanke på att Malmös befolkningsökning i ganska hög utsträckning utgörs av unga och personer som är relativt nyanlända till Sverige. Boguiden riktar sig främst till Malmöbor som vill lära sig mer om boende och vad som gäller på hyres- och bostadsmarknaden.

 

Boguiden är digital och utformad som en boenderesa, där användaren får lära sig alltifrån hur man söker bostad och vad man ska tänka på vid kontraktsskrivning, till hur man ska sopsortera och vad som gäller när hyresgästen flyttar ut. Det finns även kortare filmer till exempel om hur man luftar elementet, avhjälper stopp i handfatet och byter säkringar.


Boguiden kommer att finnas tillgänglig på Malmö stads hemsida. Vi kommer också informera om utbildningen till olika arbetsgrupper som dagligen kommer i kontakt med Malmöborna till exempel personal som arbetar i hemtjänsten, på mötesplatser eller med tillsynen i socialtjänstens lägenheter.

 

Boguiden är en kommungemensam bostadsrådgivning där Malmö stad samarbetar med MKB, HSB, Stena Fastigheter, Rosengård Fastigheter och Trianon