Lär känna oss bättre

Fötterna i myllan och blicken i skyn

Vår historia började med gurkor, morötter och sallad för ungefär 40 år sedan.

Olof Andersson, vår VD, sålde frukt och grönsaker på Möllevångstorget i Malmö. Sakta men säkert byggde han upp en grönsaksverksamhet och senare företaget Sydgrönt med omfattande grossistverksamhet. Kapitalet därifrån öppnade upp för hans första fastighetsinvestering: en kontors- och handelsfastighet på Gustav Adolfs torg i Malmö. När Olof år 2006 blev erbjuden att köpa Trianon sålde han fastigheten för att finansiera köpet.

Med en vision om att förändra

Som entreprenör drivs Olof av viljan att förändra. Han menar att man som fastighetsägare och hyresvärd ska ta ett större ansvar, inte bara för sina fastigheter utan också för sina hyresgäster. Det återspeglar sig i att Trianon redan från starten, som ett av de första privata fastighetsbolagen i Sverige, satsade på social hållbarhet. Att ta en aktiv roll i samhällsutvecklingen har alltid legat oss varmt om hjärtat. Trianon är också en efterfrågad aktör i debatter och forum där dessa frågor diskuteras.

Hållbara resultat för människa och samhälle

Genom vår affärsmodell som bygger på förvaltning, jobbskapande, trygghetsskapande och satsningar på barn och ungdomar är Trianon drivande i frågor som rör social samhällsutveckling. Det har visat sig vara en framgångsrik modell som bidrar till minskat utanförskap och ökad framtidstro i utsatta områden, samtidigt som det långsiktigt gynnar ekonomisk tillväxt, både för bolaget och samhället i stort. Det är kombinationen av att arbeta med social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet som ger hållbara resultat.

Inte ett vanligt fastighetsbolag

För många är vi bara ett fastighetsbolag, men för alla oss som jobbar här står Trianon för något mer. Engagemang, nytänkande och mod är våra ledord och de finns med i allt vi gör, varje dag. Vårt fokus har hittills legat i Malmö men nu finns vi även i Malmös omnejd. Vi vill fortsätta göra skillnad – både mer och för fler.

Fastigheter för alla

Trianon äger, förvaltar, utvecklar och bygger bostäder och kommersiella fastigheter i Malmö med omnejd

Med nytänkande, engagemang och långsiktighet vill vi verka för en hållbar stadsutveckling. Grundtanken är att kombinera vinstdrivande verksamhet med socialt och miljömässigt hållbara fastigheter för att skapa värde för både hyresgäster, samhälle och ägare.

Våra fastigheter

Vårt fastighetsbestånd består av bostads-, handels-, kontors- och samhällsfastigheter i Malmö City, Limhamn/Slottsstaden,  Lindängen/Hermodsdal, samt Oxie, Burlöv, Lund, Klippan, Vimmerby, Stockholm, Landskrona och Svedala.

Fastighetslista per den 31 december 2023

 

Filtrera på stad: