NYHETER

Trianon säljer nyproduktionsprojekt med ungdomsbostäder på Sorgenfri i Malmö

2 oktober, 2019

PRESSMEDDELANDE 2019-10-02, kl 08.00

Trianon säljer nyproduktionsprojekt med ungdomsbostäder på Sorgenfri i Malmö

Trianon har tecknat avtal om att sälja en projektfastighet på Norra Sorgenfri i Malmö och köpare är Willhem. Fastigheten har ett överenskommet fastighetsvärde om 435 Mkr och tillträde beräknas ske då projektet färdigställts 2023.

PM Sorgenfri

Trianon på Financial Hearings 10 september på Berns!

11 september, 2019

Trianons VD Olof Andersson var i Stockholm under tisdagen och presenterade Trianon på Berns. Lyssna på presentationen HÄR

MKB och Trianon i unikt samarbete – vill satsa 42 miljoner i en allmännyttig stiftelse

27 augusti, 2019

MKB Fastighets AB och Fastighets AB Trianon planerar att tillsammans bilda en allmännyttig
stiftelse som ska investera i och stödja insatser för ökad trygghet och social hållbarhet i Malmö.
Genom att bilda en gemensam stiftelse vill MKB och Trianon etablera ett långsiktigt och konkret
samarbete i områden där bolagen är verksamma i Malmö.

Läs mer här

Trianon söker Kommunikations- & IR-chef med hållbarhetsinriktning

22 augusti, 2019

Vi förstärker nu organisationen med att söka en driven och affärsinriktad kommunikations-/ IR-chef med hållbarhetsprofil och som vill vara med att utveckla bolaget vidare.

Du ska ha erfarenhet från noterad miljö och ha arbetat med både finansiell rapportering och hållbarhetsrapportering (GRI).  Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt och kommer att rapportera till Vice VD/CFO.

Vi kommer att göra intervjuer löpande så dröj inte med din ansökan.

 

Läs mer HÄR

Delårsrapport Januari-Juni 2019

21 augusti, 2019

PRESSMEDDELANDE 2019-08-21, kl 08.00

 

Delårsrapport januari-juni 2019

 

Resultat i korthet för perioden januari – juni 2019

  • Hyresintäkterna ökade med 27 procent och uppgick till 208,1 Mkr (164,0).
  • Driftsöverskottet ökade med 33 procent och uppgick till 129,5 Mkr (97,1) och överskottsgraden uppgick till 62 procent (59).
  • Förvaltningsresultatet ökade med 27 procent och uppgick till 78,0 Mkr (61,4). Förvaltningsresultatet belastas med finansiella kostnader avseende obligationsupplåning om 9,1 Mkr (6,2).
  • Periodens resultat uppgick till 104,1 Mkr varav 100,5 Mkr hänförligt till moderbolagets aktieägare, motsvarande ett resultat per aktie för perioden januari till juni om 2,92 kr (3,61).
  • Värdeförändringar förvaltningsfastigheter uppgick till 136,0 Mkr (91,0).
  • Värdeförändring derivat uppgick till -88,0 Mkr (-22,8), varav orealiserade värdeförändringar uppgick till -74,6 Mkr (-11,7).

Läs hela pressmeddelandet HÄR

Läs delårsrapporten HÄR

Trianon söker ekonomiassistent!

19 augusti, 2019

Vi söker dig som vill arbeta brett med ekonomi i ett spännande fastighetsbolag. Du har läst en utbildning inom ekonomi antingen på gymnasiet eller på högre nivå, samt har något eller några års erfarenhet av att arbeta som ekonomiassistent och vill fortsätta utvecklas i rollen.

Läs mer om tjänsten HÄR

Tvisten mellan Trianon och Storlivs avslutad

22 juli, 2019

Efter snart två års tvist mellan hyresvärden Trianon och hyresgästen Rosengård Storlivs, som ägs av Bergendahls Food, är nu parterna överens om att avsluta tvisten.

Läs pressmeddelande

Problem med Trianons växel idag den 11 juli!

27 juni, 2019

Vi har problem med vår växel för tillfället och ber om ursäkt för att svarstiden blir längre än normalt.

Trianon förvärvar Multihuset på Limhamn för 425 Mkr

27 juni, 2019

Pressmeddelande 2019-06-27, kl 08.00

Trianon har tecknat avtal om att förvärva projektet Multihuset av NCC. Multihuset är beläget på Limhamn i Malmö och förvärvet har ett underliggande fastighetsvärde om 425 Mkr. Tillträde beräknas ske under fjärde kvartalet 2019.

 

Multihuset i Limhamn omfattar cirka 19 800 kvadratmeter uthyrningsbar yta, varav cirka hälften består av ett parkeringshus. Projektet förväntas bli ett servicenav för de bostäder som byggs i området med vårdcentral, barnavårdscentral, livsmedelsbutik, parkering, apotek och förskola. Multihuset består också av ett trettiotal lägenheter samt attraktiva kontor för företag.

Förvärvet sker i bolagsform. Tillträde av fastigheterna planeras till fjärde kvartalet 2019. Förvärvet kommer att finansieras genom befintlig kassa samt genom upptagande av nya lån, i enlighet med bolagets policy.

 

Trianon är med och lanserar Boguiden!

26 juni, 2019

Det finns idag ett stort behov av en verksamhet som kan ge information, råd och vägledning om bostadsmarknad, bostadssökande och regelverk på hyresmarknaden. Inte minst med tanke på att Malmös befolkningsökning i ganska hög utsträckning utgörs av unga och personer som är relativt nyanlända till Sverige. Boguiden riktar sig främst till Malmöbor som vill lära sig mer om boende och vad som gäller på hyres- och bostadsmarknaden.

 

Boguiden är digital och utformad som en boenderesa, där användaren får lära sig alltifrån hur man söker bostad och vad man ska tänka på vid kontraktsskrivning, till hur man ska sopsortera och vad som gäller när hyresgästen flyttar ut. Det finns även kortare filmer till exempel om hur man luftar elementet, avhjälper stopp i handfatet och byter säkringar.


Boguiden kommer att finnas tillgänglig på Malmö stads hemsida. Vi kommer också informera om utbildningen till olika arbetsgrupper som dagligen kommer i kontakt med Malmöborna till exempel personal som arbetar i hemtjänsten, på mötesplatser eller med tillsynen i socialtjänstens lägenheter.

 

Boguiden är en kommungemensam bostadsrådgivning där Malmö stad samarbetar med MKB, HSB, Stena Fastigheter, Rosengård Fastigheter och Trianon

HITTA LEDIGA LOKALER I HELA MALMÖ

Fastighets AB Trianon Besöksadress: Stenhuggaregatan 2 Postadress: Västra Kanalgatan 5, 211 41 Malmö – 040-611 34 00 – [email protected]