Trianon byggstartar 249 lägenheter i Malmö och Burlöv - Trianon Hoppa till innehåll

För att se denna webbplats krävs en nyare webbläsare, som Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

Trianon byggstartar 249 lägenheter i Malmö och Burlöv

Trianon byggstartar 249 lägenheter i Malmö och Burlöv

Idag har spaden satts i marken för två nya kvarter i Malmö, dels kvarteret Badmössan med 73 lägenheter i Hyllie, dels kvarteret Centralköket 1 med 65 lägenheter i Sege park. I januari sätts spaden i marken för kvarteret Hanna i Burlöv med 111 lägenheter. Samtliga 249 lägenheter planeras att byggas med investeringsstöd för rimliga hyror.

På Hyllieäng utvecklar Trianon tillsammas med Peab 73 lägenheter nära grönytor, kommunikationer och service. Detta är en viktig pusselbit i arbetet med att bygga Malmö helt och förbinda Kroksbäck/Holma med nya Hyllie.

I Sege park, Malmös nya skyltfönster för hållbara bostadslösningar, utvecklar Trianon tillsammans med Otto Magnusson 65 lägenheter med träfasad, rimliga hyror och tillgång till delningstjänster för en klimatsmart livsstil.

I kvarteret Hanna vid Burlövs nya centralstation vann Trianon en markanvisningstävling tillsammans med arkitektbolaget Fojab våren 2020. Här kommer ett hybridkvarter växa fram med 55 hyresrätter, 56 bostadsrätter och kommersiella lokaler som utvecklas med Betonmast som byggentreprenör.

Samtliga bostadsprojekt planeras att byggas med det statliga investeringsstödet, som avskaffas efter årsskiftet. Syftet med investeringsstödet har varit att möjliggöra byggande av hyresrätter med rimliga hyror.

”Vi är glada att äntligen få sätta spaden i marken i både Sege park, Hyllie och snart även i Burlöv. Extra glada är vi att vi hinner få in ansökningarna för investeringsstöd innan årsskiftet, vilket möjliggör att även hushåll med låga inkomster kan efterfråga en nyproducerad lägenhet i Malmö och Burlöv. Att kunna erbjuda prisvärda bostäder är en viktig del i Trianons affär och hållbarhetsarbete”, säger Trianons affärsutvecklingschef Anna Heide.

 

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Anna Heide, affärsutvecklingschef
073-303 24 79
[email protected]

Nina Gilljam, kommunikationschef/IR
0708-699 022
[email protected]

Fastighets AB Trianon

040-611 34 00
[email protected]
www.trianon.se

Trianon är ett entreprenörsdrivet fastighetsbolag i Malmö. Bolaget grundades 1973 och har framför allt sedan 2006 haft en stark tillväxt i fastighetsvärde, genom egen förvaltning, utveckling och förvärv. Trianon arbetar sedan ett flertal år systematiskt med att förena miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet. Trianons fastighetsbestånd omfattar 145 fastigheter om 460 000 kvm i uthyrningsbar yta, fördelat på cirka 82 procent bostads- och samhällsfastigheter och 18 procent kontors- och handelsfastigheter. Fastighetsbeståndet har ett marknadsvärde per 30 september 2021 på cirka 11,0 Mdkr. Huvudkontoret finns i Malmö. Trianons aktie är noterad på Nasdaq Stockholm med kortnamnet TRIAN B. För mer information se: www.trianon.se och Trianon på LinkedIn.

Trianon för investerare

Pressmeddelande 2021-12-22