Trianon tecknar 15-årigt hyresavtal med Region Skåne i kvarteret Hanna i Burlöv - Trianon Hoppa till innehåll

För att se denna webbplats krävs en nyare webbläsare, som Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

Trianon tecknar 15-årigt hyresavtal med Region Skåne i kvarteret Hanna i Burlöv

Trianon tecknar 15-årigt hyresavtal med Region Skåne i kvarteret Hanna i Burlöv

2022-01-26
Trianon har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Region Skåne för Folktandvården Skåne som kommer att hyra 844 kvm i kvarteret Hanna i Burlöv. Beräknad inflyttning är andra kvartalet 2024. Folktandvården kommer att hyra hela andra planet och blir ett välkommet tillskott till kvarteret Hanna som ska inrymma 110 lägenheter, kontor, vårdcentral och andra verksamheter med inriktning på hälsa och samhällsservice.

Folktandvården Skåne är ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök varje år. Folktandvården som är helägt av Region Skåne har närmare 1 500 anställda och finns på 44 orter runtom i Skåne med 69 kliniker för allmäntandvård, specialisttandvård och sjukhustandvård.

Kvarteret Hanna är en del av Trianons stadsutvecklingsprojekt som tillsammans med Burlöv Center utgör en stor satsning för bolaget i Burlöv. Trianon vann i april 2020 en markanvisningstävling avseende ett nytt exploateringsområde, alldeles intill kommande Burlövs centralstation med fyrspårig järnväg.

I Kvarteret Hanna kommer Trianon att utveckla ett hybridkvarter med 110 lägenheter samt kontor och verksamhetslokaler för hälsa och samhällsservice. I december 2020 förvärvade Trianon tillsammans med Wallfast Burlöv Center med möjlighet till bostadsutveckling motsvarande cirka 150 000 kvm BTA. Området, med Kvarteret Hanna inkluderat, har en spännande tid framför sig och Burlöv är en stadigt växande kommun sett ur befolkningstillväxt.

”När vi nu bygger kvarteret Hanna på ett fantastiskt läge intill nya centralstationen i Burlöv är det väldigt glädjande att kunna välkomna även Folktandvården Skåne till oss. Kontraktet är en viktig pusselbit i utvecklingen av hybridkvarteret Hanna och ett betydande steg framåt i vårt stadsutvecklingsprojekt i Burlöv”, säger Anna Heide, affärsutvecklingschef på Trianon.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Anna Heide, affärsutvecklingschef
073-303 24 79
[email protected]

Nina Gilljam, kommunikationschef/IR
0708-699 022
[email protected]

Fastighets AB Trianon

040-611 34 00
[email protected]
www.trianon.se

Trianon är ett entreprenörsdrivet fastighetsbolag i Malmö. Bolaget grundades 1973 och har framför allt sedan 2006 haft en stark tillväxt i fastighetsvärde, genom egen förvaltning, utveckling och förvärv. Trianon arbetar sedan ett flertal år systematiskt med att förena miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet. Trianons fastighetsbestånd omfattar 145 fastigheter om 460 000 kvm i uthyrningsbar yta, fördelat på cirka 82 procent bostads- och samhällsfastigheter och 18 procent kontors- och handelsfastigheter. Fastighetsbeståndet har ett marknadsvärde per 30 september 2021 på cirka 11,0 Mdkr. Huvudkontoret finns i Malmö. Trianons aktie är noterad på Nasdaq Stockholm med kortnamnet TRIAN B. För mer information se: www.trianon.se och Trianon på LinkedIn.

Pressmeddelande 2022-01-26
Trianon för investerare