Rosengård Centrum TH AB tecknar ett 15-årigt hyresavtal med förskola i nyproduktionsprojekt - Trianon Hoppa till innehåll

För att se denna webbplats krävs en nyare webbläsare, som Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

Rosengård Centrum TH AB tecknar ett 15-årigt hyresavtal med förskola i nyproduktionsprojekt

Rosengård Centrum TH AB tecknar ett 15-årigt hyresavtal med förskola i nyproduktionsprojekt

2022-02-17
Trianon och Fastighets AB Hemmaplan i det gemensamma bolaget Rosengård Centrum TH AB utvecklar 129 nya lägenheter inklusive utbildningslokaler för förskola och skola i bottenplan. Nu har ett 15-årigt hyresavtal tecknats med Barnomsorgen i Malmö AB som kommer att öppna sin tredje förskola i området. Beräknad inflyttning för förskolan är 2025.

Barnomsorgen i Malmö AB kommer att hyra 1 164 kvm med en tillhörande utemiljö för cirka 80 barn till sin verksamhet i norra Rosengård Centrum. Den privata förskoleverksamheten finns redan i Rosengård med två förskolor, Malmö Gröningen och Jinans förskola.

Som tidigare pressmeddelats utvecklar det gemensamma bolaget 129 lägenheter i Rosengård Centrum. Lägenheterna byggs i direkt anslutning till service och handel i Rosengård Centrum, där bolaget just nu utvecklar ett helt nytt, dubbelt så stort bibliotek. Detta tillsammans med utvecklingen av bostäder är en betydelsefull satsning på området, som dagligen lockar ett stort antal boende och besökare.

”Uthyrningen till förskolan Barnomsorgen i Malmö AB är en viktig pusselbit i den fortsatta utvecklingen av Rosengård Centrum. Vi är säkra på att mixen av samhällsservice och handel, samt förtätning med nya bostäder är rätt strategi och en riktning som vi kommer att se mer av i framtiden. Vi ser nu fram emot byggstarten senare i höst.”, säger Anna Heide, affärsutvecklingschef på Trianon.

”Vi ser fram emot att utöka vår verksamhet och kunna erbjuda fler barn plats i vår nya förskola och utveckla vår verksamhet i nybyggda lokaler på Rosengård där vi i dagsläget bedriver två förskolor sedan 2013, säger Mohamad Akel, verksamhetschef på Barnomsorgen i Malmö AB.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Anna Heide, affärsutvecklingschef
073-303 24 79
[email protected]

Nina Gilljam, kommunikationschef/IR
0708-699 022
[email protected]

Fastighets AB Trianon

040-611 34 00
[email protected]
www.trianon.se

Trianon är ett entreprenörsdrivet fastighetsbolag i Malmö. Bolaget grundades 1973 och har framför allt sedan 2006 haft en stark tillväxt i fastighetsvärde, genom egen förvaltning, utveckling och förvärv. Trianon arbetar sedan ett flertal år systematiskt med att förena miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet. Trianons fastighetsbestånd omfattar 145 fastigheter om 460 000 kvm i uthyrningsbar yta, fördelat på cirka 82 procent bostads- och samhällsfastigheter och 18 procent kontors- och handelsfastigheter. Fastighetsbeståndet har ett marknadsvärde per 30 september 2021 på cirka 11,0 Mdkr. Huvudkontoret finns i Malmö. Trianons aktie är noterad på Nasdaq Stockholm med kortnamnet TRIAN B. För mer information se: www.trianon.se och Trianon på LinkedIn.

Pressmeddelande 2022-02-17
Trianon för investerare