Trianon ger hemlösa barnfamiljer stöd i satsningen Barns Bostad först - Trianon Hoppa till innehåll

För att se denna webbplats krävs en nyare webbläsare, som Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

Trianon ger hemlösa barnfamiljer stöd i satsningen Barns Bostad först

Trianon ger hemlösa barnfamiljer stöd i satsningen Barns Bostad först

2023-12-11

Nu drar Skånes Stadsmission tillsammans med Trianon och sex andra fastighetsägare i gång Barns Bostad Först, en modell för att ta krafttag mot barns hemlöshet. Fler än 15 000 barn i Sverige saknar en stadigvarande bostad – en plats att kalla sitt hem. Den strukturella hemlösheten är en gigantisk utmaning, som riskerar att såväl urholka det samhälleliga fundamentet som att skapa traumatiska uppväxttragedier.

Konkret erbjuder vi fastighetsägare barnfamiljer som lever i hemlöshet stöd utifrån just deras behov – en bostad. Nu i höst har Trianon förmedlat bostad till en barnfamilj som kunnat flytta in i en lägenhet på Limhamn.

  • Att som barn ha en permanent bostadssituation och inte behöva flytta runt flera gånger i månaden är en förutsättning för att kunna klara skolan och etablera relationer med kompisar. Något som i sin tur är avgörande för att komma vidare och få en positiv utveckling i livet. Vi är glada att kunna vara med och testa denna nya pilot tillsammans med Stadsmissionen, säger Anna Heide Affärsutvecklingschef på Fastighets AB Trianon.

IKEA Sverige har stöttat arbetet genom finansiering för utveckling och implementering av modellen samt genom att erbjuda familjerna som flyttar in hjälp med möbler och heminredningskunskap för att skapa en personlig bostad, och Malmö Stad har bidragit till arbetet genom att tillskjuta ekonomiska resurser.

 

Fastighets AB Trianon

040-611 34 00
[email protected]
www.trianon.se