Trianon och Wallfast hyr ut till Willys i Burlöv Center - Trianon Hoppa till innehåll

För att se denna webbplats krävs en nyare webbläsare, som Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

Trianon och Wallfast hyr ut till Willys i Burlöv Center

2021-11-10
Trianon har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Dagab Inköp & Logistik för etablering av Willys i Burlöv Center, norr om Malmö. Ytan är 3 100 kvm och tillträde är 15 augusti 2022 med beräknad öppning under hösten 2022. Burlöv Center har under året ökat antalet nya uthyrningar och i direkt anslutning till centrat har projekteringen av cirka 300 lägenheter påbörjats med förväntad byggstart 2022.

Willys ägs av Axfood som är en av Sveriges största dagligvarukoncerner. Affärsidén är att erbjuda Sveriges billigaste matkasse och Willys har de senaste åren etablerats och blivit Sveriges ledande lågpriskedja med över 200 butiker från Trelleborg i söder till Kalix i norr.

Trianon förvärvade tillsammans med Wallfast fastigheten Burlöv Center i ett 50/50-joint venture i slutet av 2020. Förvärvet är ett stort stadsutvecklingsprojekt med möjlig utveckling av 1 000 bostäder i området. Säljstarten är igång för Trianons 111 lägenheter i kvarteret Hanna i nära anslutning till både Burlöv Center och kommande Burlöv Centralstation med tåg till Malmö och Lund på 5-7 minuter var tionde minut.

”Det är mycket positivt att Willys väljer att etablera sig i Burlöv Center. Willys är en långsiktig och framgångsrik aktör som skapar värden både för oss som bolag och för boende i området”, säger Olof Andersson, VD på Trianon.

Med den nya butiken i Burlöv stärker vi vår närvaro ytterligare i ett attraktivt och växande område med dess närhet till Malmö. Vi ser stor potential i Burlöv, som är en kommun under utveckling med en kraftig invånartillväxt och hög takt på nyproduktion av bostäder”, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA:

Olof Andersson, VD
040 611 34 97
[email protected]

Mari-Louise Hedbys, ekonomichef och vice VD
040-611 34 85
[email protected]

Fastighets AB Trianon

040-611 34 00
[email protected]
www.trianon.se

Trianon är ett entreprenörsdrivet fastighetsbolag i Malmö. Bolaget grundades 1973 och har framför allt sedan 2006 haft en stark tillväxt i fastighetsvärde, genom egen förvaltning, utveckling och förvärv. Trianon arbetar sedan ett flertal år systematiskt med att förena miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet. Trianons fastighetsbestånd omfattar 145 fastigheter om 460 000 kvm i uthyrningsbar yta, fördelat på cirka 82 procent bostads- och samhällsfastigheter och 18 procent kontors- och handelsfastigheter. Fastighetsbeståndet har ett marknadsvärde per 30 september 2021 på cirka 11,0 Mdkr. Huvudkontoret finns i Malmö. Trianons aktie är noterad på Nasdaq Stockholm med kortnamnet TRIAN B. För mer information se: www.trianon.se och Trianon på LinkedIn.

Pressmeddelande 2021-11-10
Trianon för investerare